DOMMELHOF

Pelt, België

LOCATIE:

Publiek

OPDRACHTGEVER:

Oorspronkelijk werden er twee afzonderlijke opdrachten uitgeschreven. Opdracht één: een energetische gevelrenovatie van het volledige gebouw. Opdracht twee: het aanpassen van de technieken van het volledige gebouw. Deze opdrachten werden als één dossier behandeld.

Omwille van budgettaire redenen heeft de opdrachtgever de opdracht beperkt tot een gevelrenovatie en hernieuwing van de technieken voor blok A.

De bestaande betonnen kolommen moesten verwijderd worden en een modulair systeem werd uitgedacht voor het plaatsen van de nieuwe leiengevels. Het verschil tussen ramingsbedrag, aanbestedingsbedrag en uiteindelijke kostprijs kan men verhalen aan de hogere afwerkingsgraad die tijdens de uitvoeringsperiode werd gevraagd. Deze beslissingen werden steeds in overleg met de bouwheer genomen.