Project:

SCHOOL OPGLABBEEK

Publiek

Jaar:

2004

Dit is een ontwerp van 1996, gerealiseerd in 2004. In dit ontwerp zijn vooral de ontstane buitenruimtes van het belang. Door het scholencomplex evenwijdig met de Kapelstraat in te planten, ontstaat er een spievormige doorgang tussen het bestaande gebouw en de nieuwbouw. Deze doorgang is tevens de toegang.

Het nieuwe L-vormige volume vormt samen met de twee bestaande gebouwen een omsloten binnenruimte, die als kleuterspeelplaats gebruikt zal worden. De nieuwbouw is gesloten naar de straatzijdes en opent zich volledig naar de binnenplaats toe.

Het hoge volume met afgeschuinde zijde benadrukt het stedelijke karakter, compenseert de schuine ligging ten opzichte van de straat en vormt een tegengewicht ten opzichte van het bestaande schoolgebouw. Er werd gekozen voor geprefabriceerde betonplaten met als thema stenen en keien.